Sladkorna oz. ”ticino” masa Smartflex velvet je vsestransko uporabna, tako za prekrivanje tort kot tudi za izdelovanje figuric.
Odlike:
* je elastična in fleksibilna
* se ne trga
* se lahko razvalja zelo na tanko
* se ne lepi
* snežno bele barve
* ima prijeten okus in vonj
* primerna tudi za modeliranje oz. oblikovanje figuric, saj lepo obdrži svojo obliko
Pred uporabo jo dobro pregnetite. Masa je na začetku nekoliko trda, vendar z gnetenjem postane voljna in fleksibilna. Za lažje gnetenje lahko maso za nekaj sekund segrejemo v mikrovalovni pečici. Iste mase ne segrevajte ponovno.
Lahko jo pobarvate z jedilnimi barvami.
Sladkorna masa se največkrat uporablja za dekoracijo oz. prekrivanje tort. Iz razvaljane mase lahko tudi izrezujete različne like (npr. z modelčki za piškote), pustite, da se malo posušijo (s tem se malo strdijo), nato lahko po njih rišete oz. pišete z jedilnimi barvami. S takšnimi okraski lahko okrasite torte, muffine, cupcakes, posamezne kose peciva…
Pozor: sladkorno maso ne polagajte na sladice, na katerih je smetana, ker le-ta povzroči topljenje te mase. Npr. pri prekrivanju tort – torte ne obmažite s smetano. Torto lahko premažete npr. z masleno kremo, čokolado… in na to položite sladkorno maso. Seveda pa je v torti lahko nadev iz smetane, pazite le, da sladkorna masa ne pride v stik z njo.
Priporočilo za skladiščenje: hranite na suhem mestu zaščitenem pred svetlobo in zrakom.
Po odprtju shranite neuporabljeno maso v dobro zaprti vrečki in originalni embalaži, da preprečite izsušitev mase.
Predlog za uporabo: okraševanje slaščičarskih izdelkov (prekrivanje tort, izdelovanje okraskov, figuric…)
Alergeni: ne vsebuje alergenov.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
Energijska vrednost: 1641 KJ/388 kcal
Ogljikovi hidrati 82,41 g od tega sladkorji 73,23 g
Dietne vlaknine: 0,99 g
Beljakovine <0,20 g
Sol <0,03 g