Odlike:
* je elastična in fleksibilna
* se ne trga
* se lahko razvalja zelo na tanko
* se ne lepi
* ima prijeten okus in vonj
* primerna tudi za modeliranje in oblikovanje figuric, saj lepo obdrži svojo obliko
Pred uporabo jo dobro pregnetite. Masa je na začetku nekoliko trda, vendar z gnetenjem postane voljna in fleksibilna. Za lažje gnetenje lahko maso za nekaj sekund segrejemo v mikrovalovni pečici. Iste mase ne segrevajte ponovno. Lahko jo pobarvate z jedilnimi barvami.
Sladkorna masa se največkrat uporablja za dekoracijo in prekrivanje tort. Iz razvaljane mase lahko tudi izrezujete različne like (npr. z modelčki za piškote), pustite, da se malo posušijo in strdijo, nato lahko po njih rišete oz. pišete z jedilnimi barvami. S takšnimi okraski lahko okrasite torte, muffine, cupcakes, posamezne kose peciva…
Pozor: sladkorno maso ne polagajte na sladice, na katerih je smetana, ker le-ta povzroči topljenje te mase. Npr. pri prekrivanju torte ne obmažite s smetano. Torto lahko premažete npr. z masleno kremo, čokolado… in potem položite sladkorno maso. Seveda pa je v torti lahko nadev iz smetane, pazite le, da sladkorna masa ne pride v stik z njo.
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 1556 kJ / 372 kcal
- Maščobe: 7,6 g, od tega nasičene maščobe: 7,2 g
- Ogljikovi hidrati: 76 g, od tega sladkorji: 20 g
- Beljakovine: 0,5 g
- Sol: 0,1 g
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Hranite v suhem in temnem prostoru.
Po odprtju neuporabljeno maso shranite v dobro zaprti vrečki ali posodi, da preprečite izsušitev mase.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno na Portugalskem.