Pekači

Na voljo je nešteto pekačev in modelov za peko, različnih velikosti in oblik, za različne namene. Prva razlika, na katero se bomo osredotočili, je razlikovanje glede na obliko in njihov primarni namen.


🌟OKROGEL PEKAČ
Najpogostejša vrsta pekača. Služi za pripravo okroglih sladic, najpogosteje za torte. Okrogli pekači so res priljubljeni po vsem svetu, saj pomagajo pri zelo enakomerno porazdeljeni količini toplote. Poleg tega, ko gre za dekoracijo, vam ni treba skrbeti za popolne vogale, kot morate za kvadratne ali pravokotne torte. Okrogli pekači so na voljo tudi v različnih višinah. Lahko kupite višje pekače in iz njega dobite več slojev torte.


🌟KVADRATNI ALI PRAVOKOTNI PEKAČ
Najpogosteje uporabljen za peciva in nižje kocke (browniji, itd.) Uporabite jih lahko tudi za pripravo peciva, ki se ne peče. Ker so z vseh strani enaki, vam omogočajo, da imate dobro sorazmerne kose kateregakoli peciva. 


🌟MODEL ZA ŠARLOTO
Največji razlog za nakup modela za šarloto je ta, da vaše sladice res naredi lepe in privlačne. Pri nas podobne pekače uporabljamo tudi za potico, ker jo naredi lepe in stisnjene oblike, ko jo razrežete.  Model za šarloto ima štrleč center, kar pomeni, da bodo vaša peciva pečena v tem modelu imela luknjo. 


🌟PODOLGOVATI PEKAČ
Podolgovati pekač je najbolj primeren za peko kruha, babke, bananinega kruha, marmoriranega peciva, itd.


🌟PEKAČ ZA MUFFINE ALI CUPCAKESE
Osnovni model za muffine ima približno šest do osem vdolbinic za vaše kolačke! Ne mislite, da je model za mafine omejen le na izdelavo muffinov ali cupcakesov. Od mini peciva do sirnih skodelic in celo do cheescakesov brez peke, je pekač za mafine res uporaben! Ne pozabite pa tudi na košarice za muffine:
https://partypek.si/kateg…/papircki-in-dodatki-za-muffine/


🌟PEKAČI ZA TARTE IN PITE
Pekači so seveda za tarte in pite. Priporočamo, da uporabite pekač za pecivo z odstranljivo podlago, da boste z lahkoto odlepili kalupe. Tako kot peciva ali torte ga ne morete obrniti na krožnik.
Obstajajo pa tudi različni materiali pekačev kot so aluminij, jeklo, steklo, silikon in pekači s premazom proti prijemanju. 
Najpogosteje uporabljen material za pekač je aluminij. Je ekonomičen, zelo trpežen in zelo enostaven za uporabo. Ker ni material proti prijemanju, je pekač dobro namazati z maščobo. Priporočamo olje v spreju, za enostavno maščenje:

 https://partypek.si/izdelek/olje-v-spreju-decora-250ml/

https://partypek.si/izdelek/olje-v-spreju-500ml/

Zaradi svoje kovinske narave zelo dobro prevaja toploto in omogoča enakomerno segrevanje in peko vaše sladice.

Če ste začetnik, je aluminijast pekač odlična izbira!

https://partypek.si/kategorija-izdelka/pekaci/