Agar Agar je morska alga, ki nam omogoča želiriranje katere koli tekočine. Pretvori se v želatino, ki jo lahko postrežemo hladno ali vročo.
Agar-agar je karbohidrat, ki ga pridobivamo iz morskih alg in je tradicionalen gelifikant, ki se uporablja že stoletja.
Karakteristike:
- za gelifikacijo tekočin
- odporen na temperaturo do 90°C.
- ni odporen na zamrzovanje!
- je termo reverzibilen nad 90°C.
- moč gelifikacije izgublja v kislih medijih
- želatina ni preveč elastična
Uporaba:
Za želiranje želejev, pirejev, pen, kaviarja, vročih pen, vročih želatin pod 90°C …
Sestavine: sredstvo za želiranje: agar-agar (E406), dekstroza.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi GLUTENA, JAJC, SOJE, MLEKA, ARAŠIDOV, OREŠČKOV, SEZAMA, GORČICE, ZELENE, SULFITOV.
Doziranje: 2-3g/kg; največ do 15 g/kg.
Navodilo: zmešamo s tekočino, zavremo in ohladimo. agar-agar segrejemo na 90 °C in takoj uporabimo. Lahko se segreje večkrat.Želirna temperatura 60°C. Povprečne prehranske vrednosti na 100 g proizvoda: 839 kJ/207 kcal, maščobe 0.25g, od tega nasičene 0g, ogljikovi hidrati 13g, od tega sladkorji 12g, vlaknine 83g, beljakovine 0.3g, sol 3.3g.
Neto teža: 30 g.
Opozorilo: hraniti pri 15 – 20 °C v suhem in temnem prostoru.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno v EU.