Belgijska temna čokolada za glazuro tort, piškotov, za ganache kremo, za izdelavo okraskov, figuric, čokoladnih bonbonov. Vsebuje 55% kakavovih delcev.
Čokolada v obliki kapljic. Velikost kapljic je ∅: 1,5 cm
Navodila za kaljenje:
1. Čokolado stopite na 45°C – 50°C.
2. Ohladite na predkristalizacijsko temperaturo 26 °C – 27 °C, ob stalnem mešanju.
3. Ponovno segrejte na temperaturo obdelave 30°C – 31°C, ko se naredijo kristali in čokolada dobi rahlo zgoščeno strukturo.
4. Preverite temperaturo čokolade in jo večkrat premešajte.
Na koncu postopka dobimo temperirano, rahlo zgoščeno čokoladno maso, ki je pripravljena za uporabo.
Sestavine: sladkor, kakavova masa, kakavovo maslo, emulgator: E322 sojin lecitin, aroma (vanilija).
Alergeni: soja in derivati. Lahko vsebuje sledi mleka in derivatov, žit z glutenom, sadja z lepeno lupino.
Energijska in hranilna vrednost na 100 g: 2209kJ/526 kcal
- maščobe: 31,96g – od tega nasičene 19,76g
- ogljikovi hidrati: 49,59g – od tega sladkorji: 44,30g
- beljakovine: 6,86g
- sol: 0g
Shranjujte na temnem mestu, zaščitenem pred direktno sončno svetlobo.
Proizvedeno v EU.