BAM Črni kakav v prahu je po okusu in strukturi podoben BAM kakavu v prahu. Pripravljen je iz 100% afriških zrn, ki mu dajejo intenzivno črno barvo. Kot takšen je primeren za pripravo biskvitnega testa, ki je narejeno zato, da izstopa od povprečja. Intenzivna naravna črna barva BAM črnega kakava v prahu ne vpliva na njegov okus. Dobro se ujeme v kombinaciji z drugimi osnovnimi sestavinami za pripravo sladic. Z njim lahko pripravite najbolj temno čokoladno torto, najtemnejše piškote, z njim pa lahko obarvate masleno kremo in tako katerokoli torto spremenite v intenzivne črne odtenke. BAM črni kakav v prahu je odličen sopotnik tudi pri pripravah intenzivnih črnih bombetk za burgerje. Izdelek je BREZ GLUTENA.
Sestavine: Kakav v prahu z nizko vsebnostjo maščob, regulator kislosti: E524 natrijev hidroksid, regulator kislosti: E 501i kalijev karbonat.
Energijska in hranilna vrednost: 1255 kJ / 300 kcal
- Maščobe: 11 g (od tega nasičene: 6,6 g)
- Ogljikovi hidrati: 10 g (od tega sladkorji: 0,5 g)
- Vlaknine: 32,6 g
- Beljakovine: 21,6 g
- Sol: 6,25 g
Kakav v prahu shranjujemo pri temperaturi med 15 in 20°C, v suhem in temnem prostoru. Temperatura prostora naj nikoli ne preseže 25°C , prav tako kakav naj ne bo izpostavljen direktni svetlobi. Izogibajte se shranjevanju kakava v prahu v hladilniku.