BAM Vanilijeva krema je mešanica za hitro in enostavno pripravo vanilijeve kreme tudi doma, saj potrebujemo za pripravo zgolj hladno mleko. Vanilijeva krema je bogatega vanilijevega okusa ter kremaste in gladke teksture. Mešanico za Vanilijevo kremo lahko uporabimo v najrazličnejših receptih, kot polnilo ali obliv, dodamo jo lahko tudi k domačemu sladoledu ali pa iz nje pripravimo tradicionalno kremšnito. Je brez glutena.
BAM izdelki so namenjeni pripravi vrhunskih slaščic in ostalih jedi, odličnega videza in izjemnega okusa, tudi doma.
BAM Vanilijeva krema (350 g) vas bo navdušila s svojo enostavno in izjemno hitro pripravo. Mešanica bo ustvarila kremasto in gladko Vanilijevo kremo, ki jo lahko uporabite za pripravo tort, sladic v kozarcu, kot nadev pit ali polnilo v rogljičkih in sladicah iz listnatega testa. Vanilijeva krema ne potrebuje dodatnega kuhanja in je zato priprava sladice še hitrejša. Priporočamo, da Vanilijevo kremo uporabite pri pripravi domačih kremšnit ali drugih receptov, ki zahtevajo pripravo vanilijeve kreme. Kremo lahko tudi preprosto obogatite s svežim sadjem, dodate lahko tudi domače piškotno dno ali domač biskvit in ponudite kot samostojno sladico!
Možnosti za uporabo je veliko, pustite svoji domišljiji prosto pot in pripravite odlične sladice.
- Mešanico za Vanilijevo kremo (350g) postopoma dodajajte v 1l mleka in z metlico dobro premešajte.
- Zmes pustite počivati 3 minute, nato ponovno premešajte dokler ne dobite želene konsistence vanilijeve kreme. Po potrebi (glede na željeno teksturo) lahko dodate tudi več ali manj mleka.
- Zmes prestavite v primerne modele in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali v zamrzovalnik za vsaj 40 minut.
Za pripravo manjših količin se lahko ustrezno prilagodi količino mešanice in mleka. Pripravljeno vanilijevo kremo hranite v hladilniku. Priporočamo, da Vanilijevo kremo uporabite pri pripravi domačih kremšnit ali drugih receptov, ki zahtevajo pripravo vanilijeve kreme.
Sestavine: Sladkor, škrob, polnomastno mleko v prahu, posneto mleko v prahu, modificiran škrob, gostilo: E407, konzervans: E202, arome, barvila: beta karoten in kurkumin.
Alergeni: mleko. Lahko vsebuje sledi jajc. .
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 390 kcal / 1655 kJ
- Maščobe: 2,6 g (od tega nasičene: 1,7 g)
- Ogljikovi hidrati: 85,3 g (od tega sladkorji: 62,5 g)
- Beljakovine: 5,9 g
- Vlaknine: 0,4 g
- Sol: 0,25 g
Mešanico za Vanilijevo kremo shranjujemo pri temperaturi med 15 in 20°C, v suhem in temnem prostoru. Temperatura prostora naj nikoli ne preseže 25°C , prav tako mešanica naj ne bo izpostavljena direktni svetlobi. Izogibajte se shranjevanju v hladilniku. Hranite v dobro zaprti embalaži.