Naravno sredstvo za vzhajanje, ki se uporablja za nadomeščanje pecilnega praška pri pripravi tort, pic in kruha. Idealen je za pripravo pekovskih izdelkov, saj daje mehkobo, ne da bi jih obtežil. Pomaga stabilizirati jajčne beljake za pripravo meringue.
Sestavine: E336 kalijev tartrat.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten, mleka, arašidov, soje in njenih derivatov.
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 1034 kJ / 238 kcal:
- maščoba: 0 g, od tega nasičena maščobe: 0 g
- ogljikovi hidrati: 79,5 %, od trega sladkorji: 0 g
- beljakovine: 0 g
- sol: 0 g
Shranjuje v temnem in suhem prostoru, stran od direktne sončne svetlobe in vročih virov.
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Maksimalno doziranje: quantum satis (do željenega učinka)
Hranite v suhem in temnem prostoru. Po uporabi vrečko dobro zaprite.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno v Italiji.