Sladkorna masa z okusom vanilije. Za najboljši rezultat je priporočljiv naslednji postopek: Pustite, da sladkorna masa doseže sobno temperaturo, nato jo gnetemo, dokler ni gladka in elastična. Posujte delovno površino z malo sladkorja v prahu in fondant z valjarjem enakomerno razvaljajte (debelina 2-3 mm). Primerno za pokrivanje torte in izrezovanje oblik. Primerno tudi za barvanje z živilskimi barvami. Za najboljše rezultate pustite, da fondant eno uro po barvanju pokrit počiva. Pred nadaljnjo obdelavo sladkorno maso znova zgnetemo. Za prekrivanje okrogle torte s premerom 20 cm, boste potrebovali približno 500 g fondanta.
Sestavine: sladkor (80%), glukozni sirup, rastlinska maščoba (palmino jedro, palma), voda, vlažilec: E422 glicerol, zgoščevalec: E415 ksantan gumi, E466 karboksimetil celuloza, konzervans: E200 sorbinska kislina, kislina: E330 citronska kislina, naravna aroma, barvila: E102 tartrazin, E133 briljantno modro FCF.
Alergeni: lahko vsebuje sledove mandljev.
Barvilo E102 ima lahko negativen vpliv na aktivnost in pozornost otrok.
Ta izdelek ima Halal in košer-D certifikat in je brez glutena (NL-090-037). Primerno za vegetarijance in vegane.
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 1685 kJ, 403kcal
- Maščobe: 6,7g – od tega nasičene maščobe: 4,6g
- Ogljikovi hidrati: 85,2g – od tega sladkorji: 82,8g
- Beljakovine: 0g
- Soli: 0,1g
Hraniti v suhem in temnem prostoru.
Proizvedeno v EU.