Izomalt je enostaven nadomestek sladkorja, ki ga je mogoče uporabiti pri vlečenju sladkorja ali s kalupi za ustvarjanje osupljivih okraskov za torte in druge sladice.
Sestavine: E953 izomalt.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi jajc, mleka, soje, arašidov, oreščkov, mleka, žveplovega dioksida in sulfitov.
Uporaba: izbrano količino postavite v posodo (primerno za temperaturo 170°C in več) in postavite v mikrovalovno pečico, topite v 20 sekundnih intervalih,vmes pomešajte, dokler ne postane tekoč. Uporabljajte toplotno odporne rokavice. Previdno odstaranite iz pečice, počakajte, da preneha kipeti, nato vlijte v želen model ali uporabite za dekoracijo iz vlečenega sladkorja. Če dodate 20 ml vode na kilogram izomalta po tem, ko je kuhan, dobite suho in enostavno pasto za izdelavo dekorativnih rož.
OPOZORILO: izomalt je izjemno vroč, ko je popolnoma stopljen!
Končane dekoracije shranjujte v nepredušno zaprti posodi.
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 233Kj / 970kcal
- Maščobe: 0 g, od tega nasičene maščobe: 0 g
- Ogljikovi hidrati: 97 g, od tega sladkorji: 0 g
- Beljakovine: 0 g
- Soli: 0 g
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Proizvedeno v Italiji.
Video navodila za uporabo: