Vsaka družina ima svoje kulinarične tradicije in najboljše babičine/mamine/tetine jedi. To so jedi, ki ob družinskih posebnih priložnostih dodajo piko na i, dodajo domačnost, občutek sprejetosti in veselja ob pogledu na obloženo mizo domačih dobrot. Pri avtorici doma je zagotovo zmagovalka babičina potica oz. “potica babi Lube”.
Sladka kuharska knjiga Za božič k babici v štirih glavnih poglavjih zajema avtoričino družinsko sladko kulinarično tradicijo: od babičine potice, maminih mandljevih polmesecev, avtoričinih lučk in mini pit, do sladkega packanja z najmlajšimi. Knjiga obsega več kot petdeset receptov, veliko nasvetov, predlogov za kombinacije okusov, idej za mini sladka darilca in (sladko) ustvarjanje z otroki.
O AVTORICI:
»Moja sladka pot se je začela že v otroštvu, ko sem z veseljem pri peki pomagala mami. Kmalu sem se tudi sama lotila kakšne sladice, med faksom sem pogosto pekla in se sproščala med zahtevnimi izpiti in kolokviji. Recepti so me spremljali tudi v službi – sicer malce drugačni – kar nekaj let sem delala kot magistra farmacije v lekarni. Med porodniško sem začela peči moderne sladkarije in odkrivati nove tehnike, nove recepte. Svoje znanje in veselje do peke in ustvarjanja pa z največjim veseljem predajam tudi hčerki Mii, ki že od plenic dalje z mano packa, gnete ter odkriva radost v tem, da iz osnovnih sestavin sam nekaj spečeš. Seveda so mrvice in pisane perlice na koncu še pika na i. Po porodniški sem sklenila, da bom zamenjala vrsto receptov in se osredotočila na sladke recepte ter napisala kuharsko knjigo. Knjigo, ki bo tudi naslednjim generacijam v pomoč pri odkrivanju svojih (sladkih) korenin.« Lucija Golobič
*Pri nakupu knjige ni možno izkoristit popustov in promo kod.