Modelirna pasta, ki daje odlične rezultate. Je izredno elastična in močna in med delom ne poka. Lahko jo je fino oblikovati, zato je odlična tudi za majhne detajle. Lahko jo obarvamo z jedilnimi barvami v gelu ali prahu.
Maso gnetemo toliko časa, dokler ne postane mehka in prožna.
Kot delovno površino priporočamo uporabo silikonske preproge, lahko pa tudi na navadno površino, ki jo po potrebi lahko poprašite z malo škroba. Ne priporočamo uporabe sladkorja v prahu, ki ga lahko kupite v komercialne namene, ker je granuliran in spreminja konsistenco fondanta, narejenega iz zelo finega sladkorja v prahu.
Pozor: sladkorno maso ne polagajte na sladice, na katerih je smetana, ker le-ta povzroči topljenje te mase. Npr. pri prekrivanju tort, torte ne obmažite s smetano. Torto lahko premažete npr. z masleno kremo, čokolado… in na to položite sladkorno maso. Seveda pa je v torti lahko nadev iz smetane, pazite le, da sladkorna masa ne pride v stik z njo.
Skladiščenje: V čistem, suhem prostoru, pri sobni temperaturi, zaščiteno pred soncem. Izdelek je priporočljivo hraniti v tesno zaprti embalaži.
Če se zgodi, da je fondant dlje časa zunaj in postane bolj suh, je najlažji način popravljanja fondanta, da se mu povrne prožnost:
1. Dodajte malo sirupa narejenega iz žličke sladkorja in žličke vrele vode.
2. Rahlo namočite roke in znova gnetite fondant, dokler ne postane elastičen in uporaben.
Sestavine: Sladkor, rastlinska maščoba (palmina), škrob E1422 acetiliran diškrobni adipat, glukozni sirup, voda, glicerol E422, ksantan gumi E415, aroma vanilije, konzervans kalijev sorbat E202, E330 citronska kislina.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi jajc, soje ter žveplovega dioksida in sulfitov.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g: 1752 kJ / 415 kcal
- Maščobe 9,75 g od tega nasičene maščobe 4,88 g
- Ogljikovi hidrati 81,96 g, od tega sladkorji 73,36 g
- vlaknine: 0,83 g
- beljakovine: 0,004 g
- sol: 0,01 g
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Hranite v suhem in temnem prostoru.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno v EU.