S to mešanico lahko naredite žametno puhasto torto ali piškote z rahlim čokoladnim okusom.
Mešanice brez glutena FunCakes se proizvajajo v obratu brez glutena. FunCakes lahko zagotovi, da mešanice vsebujejo manj kot 20 mg / 20 ppm glutena na kg. Večina ljudi s celiakijo ali preobčutljivostjo na gluten ne bo imela nobenih simptomov s to majhno količino. Zato lahko vsak, ki sledi strogi dieti brez glutena, uživa v varnih mešanicah za peko FunCakes.
Priprava: Pečico segrejte na 170°C (konvekcijska pečica 160°C). Sestavine morajo biti pri sobni temperaturi. Zmešajte 140 g masla. Dodamo mešanico in 4 jajca (200 g) ter mešamo pri srednji hitrosti 5 minut, da nastane gladko testo. Maso vlijemo v namaščen pekač velikosti cca. Ø18/20 cm in pečemo v sredini pečice cca. 50 minut. Torto takoj po peki stresemo iz pekača in pustimo, da se ohladi na mreži.
Namig: Napolnite / okrasite z masleno kremo ali kremnim sirom. Primerno tudi za piškote (približno 20 piškotov s 500 g recepta za mešanje), čas pečenja približno 20 minut na 175 ° C (konvekcijska pečica 160 ° C).
Sestavine: sladkor, riževa moka, škrob (koruzni), emugator E420 sorbitol, E475 poliglicerolni estri maščobnih kislin, E471 mono- in digliceridi maščobnih kislin, kakav v prahu, škrob (rižev), sredstvo za vzhajanje: E450 difosfat, E500 natrijev karbonat, sredstvo za uravavanje kislosti E575 glukonodelta lakton, zgoščevalec: E412 guar gumi, E466 karboksimetil celuloza, sol barvilo E120 karminska kislina.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi jajc, soje, mleka in oreščkov.
Brez glutena.
Energijska in hranilna vrednost na 100g: 1559 kJ / 367 kcal:
- maščoba: 1,2 g, od tega nasičena maščoba: 0 g
- ogljikovi hidrati: 88 g, od tega sladkorji: 44 g
- beljakovine: 2,4 g
- sol: 0,7 g
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Hranite v suhem in temnem prostoru.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno v Italiji.