Sladkorna oz. ”ticino” masa Lusopastas je vsestransko uporabna, tako za prekrivanje tort kot tudi za izdelovanje figuric.
Odlike:
* je elastična in fleksibilna
* se ne trga
* se lahko razvalja zelo na tanko
* se ne lepi
* ima prijeten okus in vonj
* primerna tudi za modeliranje oz. oblikovanje figuric, saj lepo obdrži svojo obliko
Pred uporabo jo dobro pregnetite. Masa je na začetku nekoliko trda, vendar z gnetenjem postane voljna in fleksibilna. Za lažje gnetenje lahko maso za nekaj sekund segrejemo v mikrovalovni pečici. Iste mase ne segrevajte ponovno.
Lahko jo pobarvate z jedilnimi barvami.
Sladkorna masa se največkrat uporablja za dekoracijo oz. prekrivanje tort. Iz razvaljane mase lahko tudi izrezujete različne like (npr. z modelčki za piškote), pustite, da se malo posušijo (s tem se malo strdijo), nato lahko po njih rišete oz. pišete z jedilnimi barvami. S takšnimi okraski lahko okrasite torte, muffine, cupcakes, posamezne kose peciva…
Pozor: sladkorno maso ne polagajte na sladice, na katerih je smetana, ker le-ta povzroči topljenje te mase. Npr. pri prekrivanju tort – torte ne obmažite s smetano. Torto lahko premažete npr. z masleno kremo, čokolado… in na to položite sladkorno maso. Seveda pa je v torti lahko nadev iz smetane, pazite le, da sladkorna masa ne pride v stik z njo.
Priporočilo za skladiščenje: hranite na suhem mestu zaščitenem pred svetlobo in zrakom.
Po odprtju shranite neuporabljeno maso v dobro zaprti vrečki in originalni embalaži, da preprečite izsušitev mase.
Predlog za uporabo: okraševanje slaščičarskih izdelkov (prekrivanje tort, izdelovanje okraskov, figuric…)
Alergeni: ne vsebuje alergenov.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g: 1556,4kJ/372 kcal
- Maščobe 7,6g – od tega nasičene maščobe 7,2g
- Ogljikovi hidrati 76g – od tega sladkorji 20g
- Beljakovine 0,5g
- Sol 0,10g