Pasta Saracino je primerna za pripravo sladoleda, moussa, panna cotte, semifreddov idr.
Navodila za uporabo: Pred uporabo pasto dobro premešajte. Uporabite 100-120 gramov paste na 1 liter smetane, mleka…, V kolikor pasto dodajate za pečeno testo (biskvit), uporabite 120 gramov lešnikove paste na 1 kg testa. Lešnikova pasta bo poleg tega, da bo sladici dodala nepogrešljivo aromo in okus, jo seveda tudi obarvala in jo naredila še lepšo.
Pasta nima emulgatorjev ali zgoščevalcev, je 100% naravni izdelek in ima edinstvene organoleptične lastnosti. Priporočamo shranjevanje pri temperaturi, ki ne presega 25 °C, na hladnem in suhem mestu, stran od virov toplote. Lešnikova pasta ohrani svoje značilnosti leto dni.
Nasvet strokovnjaka: lešnikove paste, ki so narejene izključno iz lešnikov, sčasoma lahko predstavljajo ločitev med oljnatim in suhim delom, prvi se bo nabiral na površini, drugi pa na dnu. Ne bojte se, s pasto ni nič narobe, z ročnim mešanjem bo izdelek ponovno dobil osnovno konsistenco.
Sestavine: PISTACIJA (<99%), barvila E100 kurkumin in E141 bakrov kompleks klorofila.
Alergeni: Lahko vsebuje sledi jajc, arašidov, soje, mandljev, lešnikov, oreščkov, mleko, žveplovega dioksida in sulfitov.
Energijska in hranilna vrednosti na 100 g: 2676 kJ / 647 kcal
- Maščobe 55 g, od tega nasičene 12 g
- Ogljikovi hidrati 7,4 g, od tega sladkorji 4,6 g
- Beljakovine 26 g
- Sol 0 g
Doziranje izdelka, mora biti skladno z uredbo 1333/2008/ES.
Hranite v suhem in temnem prostoru.
Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.
Proizvedeno v Italiji.