Sladkorna masa z okusom vanilije.
Za najboljši rezultat je priporočljiv naslednji postopek: Pustite, da sladkorna masa doseže sobno temperaturo, nato jo gnetemo, dokler ni gladka in elastična. Posujte delovno površino z malo sladkorja v prahu in fondant z valjarjem enakomerno razvaljajte (debelina 2-3 mm).
Primerno za pokrivanje torte in izrezovanje oblik. Primerno tudi za barvanje z živilskimi barvami. Za najboljšte rezultate pustite, da fondant eno uro po barvanju pokrit počiva. Pred nadaljnjo obdelavo sladkorno masoznova zgnetemo.
Za prekrivanje okrogle torte s premerom 20 cm, boste potrebovali približno 500 g fondanta.
Sestavine: sladkor (79%), rastlinska maščoba (palmovo jedro, dlan), glukozni sirup, voda, emulgator E422 glicerol, E471 mono- in digliceridi maščobnih kislin, E415 ksantan gumi, E466 karboksimetil celuloza, naravna aroma, onzervans: E200 sorbinska kislina, E330 citronska kislina, barva: E129 alura rdeče AC , E153 rastlinsko oglje, E133 briljantno modro FCF, E124 rdeče 4R, E122 azorubin.
Alergeni: lahko vsebuje sledove oreščkov.
Barvila E129, E124 in E122 imajo lahko negativen vpliv na aktivnost in pozornost otrok.
Brez glutena. Ima Halal in Kosher certifikat.
Energijska in hranilna vrednosti na 100g: 1685 kJ/403kcal
- Maščobe: 6,7g – od tega nasičene maščobe: 4,6g
- Ogljikovi hidrati: 85,2g – od tega sladkorji: 82,8g
- Beljakovine: 0g
- Soli: 0,1g
Hranite v suhem in temnem prostoru.
Proizvedeno v EU.