Mini kornetki

Mini kornetki

 

Kornetki so krasna ideja, če želiš v kuhinji peči in ustvarjati nekaj posebnega. So tudi super sladica za ustvarjanje z otroci, ki se jim ob pogledu na te mini sladice kar zaiskrijo oči. So vsestranski posladek, saj jih lahko postrežeš samostojno ali pa jih methandienone uporabiš tudi kot okrasitev za torto. Vzamejo le dobro uro časa in so zelo enostavni za pripravo. Zato s tabo delimo nekaj nasvetov in idej za pripravo najbolj okusnih in lepih kornetkov. Introduksjon til kroppsbyggingstrening modafinil kjop hammer krøller guide.

PRIPOMOČKI:

 

SESTAVINE: za okoli 20 kornetkov

  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 1 dcl olja turanabol
  • 120 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3 žlice mascarpone sira
  • Čokolada ali Candy melts za oblivanje kornetkov
  • Mrvice, liofilizirano sadje za okrasitev

Kornetke narediš jih lahko na zelo podoben način kot cake popse. Spečeš biskvit za torto, počakaš, da se biskvit ohladi, ga zmelješ v drobtinice in dodaš 3 žlice mascarpone sira, da zmes postane mokra in jo z rokami lahko enostavno oblikuješ. Zmes v posodi pokriješ z živilsko folijo in za pol ure postaviš v hladilnik, da se ohladi.

Zmes vzameš iz hladilnika in začneš oblikovat biskvitne kroglice v obliki stožcev, da po obliki lepo sedejo v kornetke. Za en kornetek zadošča zvrhana žlica zmesi. Ko so stožci oblikovani, si pripravi stojalo za kornetke in na dno vsakega kornetka nalij čajno žličko stopljene čokolade. Lahko izbereš belo, mlečno ali temno čokolado. Nato v vsak kornetek dodaj biskvitni stožec. Stojalo s kornetki prestavi v hladilnik za 15 minut, da se nekoliko ohladijo.

Medtem si pripravi čokolado ali Candy meltse v različnih barvah za oblivanje kornetkov in stopi v mikrovalovni pečici. Če so meltsi preveč gosti, dodaj malo olja ali kokosovega masla, da postanejo bolj tekoči.

Kornetke vzemi iz hladilnika. Super je, če so glavice kornetkov pred oblivanjem dobro ohlajene. Vsakega z glavo navzdol pomoči v stopljeno čokolado ali meltse. Postavi nazaj v stojalo za kornetke in okrasi s poljubnimi dodatki. Za okrasitev lahko uporabiš liofilizirano sadje, zlate lističe, perlice, kokos ali mrvice.

 

Nasveti za peko:

  • Mini kornetki bodo ostali okusni in hrustljavi dlje, če jih v hladilniku hraniš v škatli. Tako preprečiš, da bi se kornetki navlažili vlage iz hladilnika.
  • Mascarpone sir lahko zamenjaš za Linolado ali Nutello, da malo spremeniš okus.
  • Lahko narediš različne okuse kornetkov: čokoladne, limonine, kokosove, lešnikove, mandljeve…
  • Masa za oblikovanje kornetkov naj ne bo preveč mokra, saj bo tako tekočina v masi razmočila kornetke in ne bodo več hrustljavi.