BAM Ruby čokolada je vrhunska čokolada rožnate barve. Naravno rožnato barvo ji da posebna sorta kakavovih zrn. Čokolada ne vsebuje nobenih barvil in arom ter ima sadno – kiselkast okus. Lahko jo uporabljamo za pripravo krem, oblivov, pralin … Ruby čokolada navduši vse, tudi tiste najbolj zahtevne. Čokolada je BREZ glutena.
BAM Ruby čokolada (250 g) je popolnoma nova čokolada in izjemno odkritje, ne le z vidika okusa, ampak tudi barve. Roza čokolada Ruby namreč ne vsebuje nobenih barvil in arom. Čudovito rožnato barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki imajo naravno rožnato barvo in rastejo v Ekvadorju, Braziliji in na Slonokoščeni obali. Ima prav poseben okus, ki ni ne grenak ne mlečen ali sladek, ampak se med seboj prepletata nekoliko kremast ter hkrati saden in kiselkast okus po jagodičevju. Je v obliki manjših kapljic, ki omogočajo zelo enostavno in hitro topljenje ter natančno doziranje. Uporabljamo jo lahko pri pripravi krem, prelivov, oblivov, pralin … Idealna je takrat, ko želimo slaščicam dodati nove in zanimive okuse ter jih barvno popestriti.
Kakavovi deli najmanj 48,8% in najmanj 27,8% mlečnih delov.
Energijska in hranilna vrednost: 2356 kJ / 563 kcal
- Maščobe: 35,9 g (od tega nasičene: 21,5 g)
- Ogljikovi hidrati: 49,5 g (od tega sladkorji: 48,5 g)
- Vlaknine: 0,7 g
- Beljakovine: 9,3 g
- Sol: 0,27 g
Čokolado shranjujemo pri temperaturi med 15 in 20°C, v suhem in temnem prostoru. Temperatura prostora naj nikoli ne preseže 25°C , prav tako čokolada naj ne bo izpostavljena direktni svetlobi. Izogibajte se shranjevanju čokolade v hladilniku.